Zonnepanelen

Monokristallijn(links in de fotozonnepanelen kunt u doorgaans herkennen aan de cellen met zwarte kleur en een zwart frame om het zonnepaneel. Daarnaast worden bij deze zwarte zonnepanelen ook meestal zwarte montagematerialen gebruikt voor een mooi uiterlijk, links in de foto.
Polykristallijn(rechts in de fotozonnepanelen herkent u aan de blauwe kleur, met daarom heen een aluminium frame. Het is bewezen dat beide type panelen zeer lang mee gaan (> 25 jaar). Het verschil tussen beide panelen zit in het productieproces: voor het maken van Polykristallen zijn er minder productie stappen nodig, waardoor dit paneel iets goedkoper is. Ook hebben deze doorgaans een zilverkleurig aluminium frame, dat goedkoper is dan een zwart aluminium frame. Het verschil in opbrengst tussen Mono en Poly panelen is verwaarloosbaar (<1%).

Althuizen Solar Technology werkt enkel met TIER1 zonnepanelen leveranciers om hoge kwaliteit zonnepaneel te kunnen garanderen.
Dit zijn bijvoorbeeld merken als: 

Canadian Solar
JA solar
Q-cells
Longi Solar
Suntech
Panasonic

Omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die geproduceerd is door de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom die gesynchroniseerd is met het elektriciteitsnet. Wij adviseren altijd één van de volgende merken omvormers: Huawei, Solar-Edge, ABB, Enphase en Tigo. Zelf maken we standaard gebruik van de hoogwaardige omvormers van Huawei. Deze omvormers zijn van hoge kwaliteit en zijn erg geschikt voor kleine en middelgrote installaties. Meestal voorzien van batterijterminal zodat ze geschikt zijn om batterijen op aan te sluiten. Ze hebben een van het beste MPPT systeem waardoor er de hoogste praktijk rendementen worden gehaald.
Meer informatie over waarom u voor bepaalde omvormers kiest? Neem contact met ons op.
Omvormers zijn er in verschillende smaken. Je hebt omvormers die centraal de stroom optimaliseren en optimalisatie op paneel niveau. Centrale omvormers halen doorgaans hogere rendementen omdat de omvormer in een beter werkgebied de stroom kan omzetten en omdat je kabelverliezen lager zijn. Optimalisatie per paneel heeft weer zijn voordeel indien je last hebt van schaduw.

Montagematerialen

Ook de montage materialen zijn van hoge kwaliteit. Wij gebruiken aluminium, RVS en stalen montage materialen. Bij de berekening gebruiken wij standaard een iets hogere wind-factor zodat we met de montage materialen altijd een goede fundering leggen voor de zonnepanelen.
Je kunt panelen bijna overal plaatsen. Pannendaken, golfplatendaken, sandwichdaken, platte daken op de grond en aan de muur. Mocht u hier nog een mogelijk missen dan komen we graag kijken om een mogelijkheid te vinden.

Installatie

Wij verzorgen de volledige installatie. Wanneer wij naar huis gaan laten we voor u een stroom leverende installatie achter. Daarbij installeren wij volgens de hoogste standaard.
Bij een installatie wordt er ook in de meterkast gewerkt. Althuizen Solar Technology werkt met eigen en enkel samen met gecertificeerde elektriciens. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de installatie veilig en volledig volgens de regels verloopt. Maar ook na de aankoop en installatie kunt u bij ons terecht voor vragen, advies of hulp met uw installatie. 


Wilt u zelf installeren? Het kan ook zo zijn dat u zelf de panelen wilt installeren. Ook dit is mogelijk; wij geven een korte uitleg waar u op moet letten en zorgen er ook voor dat u een tang krijgt om de speciale stekkers mee te maken. Hierdoor bespaart u kosten en kunt u ook nog eens extra trots zijn op uw eigen gemaakte installatie!

 

Neem dus gerust contact met ons op!